MARINIRANE JAGODE
Iz listnatega testa spečemo lončke in jih napolnimo z mariniranimi jagodami z meto. Pripravimo peno iz jogurta, sladke smetane in mete in jo nadevamo po vrhu. Vse skupaj posujemo s krokantom iz bučnih semen. Postrežemo hladno.
Metka Unger, Korenika
JAJČNA OMLETA S ŠPARGLJI
Sveže nabrane šparglje očistimo, rahlo popečemo, začinimo s soljo in poprom. Za omleto razžvrkljamo jajca, začinimo in jih prelijemo čez popečene šparglje.
Enostavno, sveže, pomladno!
Marta Časar, Hotel Diana
OCVRTI BEZGOVI CVETOVI
Dišeče bezgove cvetove pomočimo v testo in zlatorumeno ocvremo v vročem olju. Na koncu jih potresemo s sladkorjem in za svežino dodamo par kapljic sveže stisnjenega soka limone.
Opojno pomladno dehteče.
Marta Časar, Hotel Diana
burger klasik
Osnova dobrega burgerja je izbira kakovostnega mesa, ki ga začinimo, da ohranimo intenzivnost okusa osnovne sestavine.
Na vročem žaru ravno prav zapečeno, da dobimo hrustljavi ovoj in sredica ostane še sočna. V toplo bombetko naložimo izbrane sestavine, dodamo preliv, pokrijemo in zagrizemo. Enostavno in slastno!
Za prste polizat!
Janko Kodila, Šunkarna Kodila
SVINJSKO DOBRO V KRUHU
Marinirano svinjsko kračo počasi pečemo izpod peke, da je meso mehko in sočno. Napolnimo sveže pečene kruhove žepke, dodamo spomladanske solatke in prelijemo z domačim prelivom.
Iz krušne peči, pripravljeno z ljubeznijo.
Boštjan Lačen, Restavracija Sport.s