JAGODE & ČOKOLADA

Na Sočni vilici v objemu jagod in čokolade - slastno, sladko in vroče. Ponovno se srečamo na istem mestu 29. junija na mednarodno obarvani vilici.

POMLADNA KULINARIČNA RAZVAJANJA

Bil je en krasen petek, prva Sočna vilica, super vzdušje, odlična hrana in pijača. Že 1. junija vas čaka ponovitev v objemu jagod & čokolade.

Poletna kulinarična dogajanja

Bil je res vrhunec poletja. Vsi, ki smo kljubovali vročini lahko rečemo, da je ponudba bila odlična in želimo si še več takšnih Sočnih vilic - z izjemo temperatur. 

POZDRAV POLETJU

Skupaj smo pozdravili najtoplejši letni čas, čas počitnic, morja in sproščenega druženja. Zadnja junijska Sočna vilica je bila "naelektrena" v družbi električnih vozil rally-a e-via in raznovrstnih svežih okusov.

Mednarodna kuhinja

Četrta Sočna vilica je bila mednarodno obarvana. Bili smo na kulinaričnem popotovanju. Raziskali smo mednarodne okuse in spoznavali drugačnost. Jezikovnih zapletov ni bilo, samo zadovoljni obrazi.

MLADI KUHARJI

Mladostno razigran petek je hitro minil. Uživali smo ob navihanih kreacijah, "sladkih dimnikih", vrhunskem vinu in odličnem pivu. V stilu najbolj trendi sladoleda v mestu ta hip, je bilo mladostno odštekano.

POMLADO PREBUJANJE BRBONČIC

Otvoritev druge sezone  Sočne vilice si bomo zagotovo zapomnili. Hrana je bila odlična, bilo pa je tudi deževno in mrzlo. Vreme nam je pošteno zagodlo in prvo Sočno vilico letos je zaznamovala pisana streha dežnikov. Klopi so se pošteno oprale in vas čakajo 19. maja, ko se ponovno vidimo. Takrat smo naročili sončno vreme, odlične ponudnike in veliko zadovoljnih obiskovalcev.  

SOČNA VILICA SE ZA LETOS POSLAVLJA

Festivalsko kulinarično doživetje na Slovenski ulici se je zaključilo z zadnjim petkom v septembru. Prijetna druženja ob hrani in pijači s prijatelji bodo lep spomin, ki ga bomo v zimskih dneh obujali na toplem in polni pričakovanj v novi sezoni.

BILO JE JEZIKOVNO ZAPLETENO

BILO JE JEZIKOVNO ZAPLETENO

Le kdo bi razumel vse hummuse, falafle, suvlakije, tahinije... in podobne zapletene in zavite besede. Pa vendar jezikovne barijere niso predstavljale nobene ovire vsem ljubiteljem mednarodne kulinarike, da se ne bi zopet zbrali v velikem številu na mednarodni Sočni vilici:-)

   

VROČE KULINARIČNO POLETJE

Zavetje lip, sočna hrana, osvežilna pijača in dobra družba. Sploh rabiš še kaj več za dobro počutje na Sočni vilici?

BILO JE FINO. IMELI SMO SE FAJN.

Tudi tretja Sočna vilica ni izneverila kulinaričnih pričakovanj pomurskih dobrojedcev. Tokrat nas je s posebno ponudbo razveselila čisto prava kulinarična lokomotiva, prav tako pa so nam ostali ponudniki pripravili zanimive poletne jedi, od čisto črnega sajavega burgerja do medenih bedrc, vmes pa smo lahko poskušali natrgano svinjino ali pa sladkoben piramisu. 

Še ena Sočna vilica, tokrat žareče vetrovna, je za nami!

Kljub bojazni, da vas bo veter odpihnil, se je zgodilo ravno obratno! Zbrali smo se v velikem številu in dokazali, da cenimo trud naših kulinaričnih mojstrov. Vsem obiskovalcem, kakor tudi ponudnikom, se iskreno zahvaljujemo za udeležbo.

Naslednja Sočna vilica bo zopet 8.7.2016, ko vas bodo s kulinaričnimi ekstravagancami razvajali domači mojstri. 

prva sočna vilica je pred vrati

prva sočna vilica je pred vrati

Prva Sočna vilica se bo odvila na pločniku na Slovenski ulici pred Hranilnico prekmurskih dobrot 20. maja 2016, prijetna druženja pa bomo nadaljevali vse do septembra vsak drugi sončni petek med 11. in 18. uro. Vsakokratni termini so objavljeni na spletni strani www.socnavilica.si, kjer si lahko ogledate tudi izbor gostincev in njihovih jedi, vabljeni pa tudi, da preko znake #socnavilica obiščete družabna omrežja Facebook, Twitter in Instagram, kjer vam bodo na voljo vsi aktualni vtisi in fotografske impresije s posameznih dogodkov.